Reisverzekering voor internationale georienteerde professionals

Onafhankelijk van het doel van de reis, het is plezierig om met een gerust gevoel op reis te kunnen gaan. Als men vaker dan enkele keren per jaar op reis gaat, is een doorlopende reisverzekering vaak praktischer en voordeliger. De doorlopende reisverzekering is het hele jaar geldig.

Kenmerken

Een reisverzekering is bij uitstek een product dat je helemaal zelf kunt samenstellen. Of het nou om een kort- of een doorlopende verzekering gaat: de meeste verzekeraars bieden een basisdekking die je kunt uitbreiden. Voorbeelden van aanvullende modules zijn: wintersport, annuleringsverzekering en dekkingsgebied (Europa of werelddekking). Bij sommige verzekeraars kun je gedurende het hele jaar modules aan- en uitzetten, zodat je nooit te veel betaalt.

Zorgkosten

Zorgkosten in landen waar de medische kosten hoger zijn dan in Nederland, worden doorgaans niet op uw zorgverzekering gedekt. Het is daarom verstandig om een reisverzekering met een goede zorgvergoeding af te sluiten. In Amerika kunnen ziekenhuisopnames aanzienlijk duurder zijn dan in Nederland. De Nederlandse zorgpolis vergoedt alleen de kosten volgens de Nederlandse normen. Dat betekent dat u zelf de medische kosten zou moeten vergoeden in een dergelijke landen.

Repatriëring

De kosten van repatriëring worden eveneens niet vergoed door de zorgverzekering. Het kan voorkomen dat u vanwege medische reden gerepatrieerd moet worden. De kosten van repatriëring kunnen aanzienlijk zijn. Het bekendste voorbeeld is repatriëring na skiongeluk. De reisverzekering vergoedt de medisch noodzakelijke repatriëring.

Algemeen

Een gewone reisverzekering is meestal alleen geldig in Europa en de landen rond de Middellandse Zee. De Synpro-reisverzekering  biedt werelddekking.

Als u van plan bent om langer in het buitenland te verblijven, houdt u er rekening mee dat de reisverzekering tot negentig dagen geldig is.

De zorgverzekering vergoedt medisch noodzakelijke kosten in het buitenland. Deze kosten worden vergoed omdat deze kosten ook in Nederland vergoed zouden worden. De kosten in het buitenland voor medische ingrepen zijn vaak hoger. De reisverzekering vergoedt het deel dat u niet op de zorgverzekering kunt claimen.

De reisverzekeraar vergoedt alleen de schade die een andere verzekering niet dekt.

Zorg dat je voordat je op reis gaat, het nummer van de alarmcentrale hebt genoteerd.

Bagageclaim

Als u te maken hebt met diefstal in het buitenland (omdat uw koffers zijn gestolen) zorg dan dat u altijd eerst aangifte doet bij de politie. U moet diefstal kunnen aantonen bij de verzekeraar. Als koffers niet uit het vliegtuig komen, vul dan al op de luchthaven bij de betreffende maatschappij een PIR-formulier.