Taal Taal

English English Nederlands [Beta] Nederlands [Beta]

Blogs Blogs

Terug

Bezoek Hanoi Vietnam

Het is nu bijna 21:00 uur, we zijn op de kamer en... kapot. Ik deel de kamer met Maja en we hebben het best gezellig!
Hanoi is sinds de hereniging de hoofdstad van Vietnam en maakt op mij de indruk van een charmante Franse stad met koloniale huizen, brede lanen en een oude binnenstad. De stad heeft ca. 5 miljoen inwoners en is indrukwekkend met een constante orkaan van lawaai. Toeristen kunnen een visum voor Vietnam als ze naar Hanoi vliegen.

Na het ontbijt in ons hotel in Hanoi hebben we een bezoek gebracht aan de Literatuurtempel die is gewijd aan de geleerde Confucius en ook bekend is als de eerste universiteit van Vietnam. Het hele complex is 2,5 ha. groot en bestaat uit 5 gedeeltes met muren en poorten. Bij het vierde gedeelte staat de hoofdtempel en een beeld van Confucius en zijn vier trouwste leerlingen. Hierna maken we een rondrit door Hanoi per cyclo (een soort riksja). Heel erg leuk al die cyclo's achter elkaar door een stad waar het krioelt van de brommertjes en fietsen, relatief weinig auto's en vrachtauto's. Verkeersregels zijn er blijkbaar niet en alles laveert door mekaar heen.

Ik heb veel foto's gemaakt en zal ze op een later tijdstip publiceren en van commentaar voorzien. Vanmiddag waren we te gast bij de Waterpoppenshow met live muziek van 6 muzikanten met traditionele instrumenten. Ik had wel eens gehoord dat dit niet zo geweldig was, maar dat viel reuze mee en ik kan iedereen aanbevelen dat mee te maken, het is eigenlijk een must want dit schouwspel komt alleen in Vietnam voor en er zijn er nog maar een paar. Je kunt wel zeggen dat dit "familie" is van ons marionettentheater. Deze show komt oorspronkelijk van de boeren op de rijstvelden. Zij staan tot aan hun middel in het water en laten de prachtige, met lak beschilderde poppen op het wateroppervlak bewegen en spelen scenes uit het leven. Er zijn elf spelers die de poppen met bamboestokken onder water bewegen. Tip: betaal een euro extra en je mag alles fotograferen!

Samen met Maja en Roeland heb ik een kijkje genomen in een soort antiquiteitenwinkeltje met allerlei typisch Vietnamese spulletjes. De winkeltjes zijn hier helemaal ingedeeld per straat, dus een straat met alleen maar schoenenwinkels, een straat met alleen maar naaispullen, een straat met goudwinkeltjes, een straat met alleen maar internetcafe's etc. Alle straatnamen (staan op de luifel van de winkels) beginnen met Hang, dat betekent handel.

Voor het diner zijn we naar een authentiek restaurant (Wild Rice) gegaan waar in een soort Vietnamese huiskamer allerlei kleine hapjes werden geserveerd, een beetje te vergelijken met tapas in Spanje. Lekker!
Het was een indrukwekkende dag en ik ben nog boordevol indrukken maar te moe om nu alles met jullie - lezers - te delen. Ik begrijp dat mijn blog al druk bezocht wordt! Na terugkeer zal ik alles verder uitwerken en het per dag alsnog aanvullen. Voor nu: oogjes dicht en...

Vorige
Reacties